O izvoru
HiPPova eko jabolka za rast in zorenje potrebujejo zadostno količino padavin. Po drugi strani pa predolga mokra obdobja za jabolka niso dobra, saj spodbujajo razvoj plesni. Poleti jabolka potrebujejo toploto, da se razvije pravo ravnovesje med vsebnostjo sladkorja in kislostjo. Jablane pa so zelo občutljiva tudi, ko gre za potrebo po nizkih temperaturah. Odvisna so od obdobja zmrzali, ki sproži pravočasno in redno cvetenje. Med samim cvetenjem pa je zmrzal nekaj, česar nikakor ne prenesejo.
Da bi lahko svoje visoke standarde kakovosti zadovoljevali celo leto, jabolka dobivamo iz ekoloških sadovnjakov v Avstriji, Gruziji, Nemčiji, Madžarski, Italiji, Poljski, Srbiji, Turčiji in Ukrajini, ko drugače ne gre, pa tudi z južne poloble. Če je to le mogoče, imamo raje jabolka iz mešanih sadovnjakov, saj so ti zelo pomembni za ohranjanje starih sort, hkrati pa so tudi pomemben življenjski prostor za žuželke in ptice.