Banana, hruška, mango
HiPP več kot ekološko
HiPP Organic pečat zagotavlja najvišjo kakovost in jamči, da presegamo zakonske zahteve za ekološko pridelavo.
Brez GSO – gensko spremenjenih organizmov (v skladu z Uredbo o ekološki pridelavi)
- brez dodanih sladkorjev (vsebuje naravno prisotne sladkorje)
- 100% sadje
- v priročnem pakiranju
- brez glutena
vsebuje | 100 g |
---|---|
priporočen čas hranjenja | skozi cel dan, zjutraj, dopoldan, opoldan, popoldan, zvečer, med obroki |
glavna sestavina | banana, mango, hruška |
nadaljnje informacije | Poglej deklaracijo za več informacij (PDF) |
Št. Izdelka: AB8523-02
HiPPovi eko bananovci že več kot 20 let rastejo skoraj izključno v naravnih razmerah v visokogorski džungli Kostarike. Tam uspevajo še posebej dobro, saj jim je zelo všeč senca ogromnih dreves, ki zrastejo tudi do višine 50 metrov. V primerjavi z rastlinami na običajnih plantažnih nasadih bananovci rastejo ločeno, daleč drug od drugega in v mešanih nasadih. Na ta način lahko rastline, okužene s škodljivci in boleznimi, enostavno odstranimo in preprečimo nadaljnje širjenje. S kmetovanjem v sožitju z naravo ohranjamo naravni življenjski prostor rastlin in živali ter ščitimo edinstveno raznolikost tropskega gozda.
HiPPove eko banane poleg Kostarike dobivamo tudi iz Ekvadorja.
HiPPove eko hruške za rast in zorenje potrebujejo prostor, ki ni ne prevroč in ne prehladen, hkrati pa ga zaznamuje tudi obdobje zimske zmrzali. Takšno podnebje najdemo v državah južne in srednje Evrope, kot so Italija, Španija in Argentina. Ta območja imajo tudi primerna tla, ki so globoka, zračna in zmerno vlažna. Tako v Evropi kot Južni Ameriki v nobenih izmed območij, od koder izvirajo naše hruške, ne uporabljamo škropiv. Oberemo jih šele takrat, ko dosežejo pravo ravnovesje med vsebnostjo sladkorja in kislostjo, ki je idealno za dojenčke. Na severni polobli obiranje poteka od septembra do oktobra, na južni polobli pa od februarja do marca.
HiPPov eko mango raste na treh različnih celinah, všeč mu je namreč tropsko podnebje s temperaturami od 25 do 35 °C. Države, v katerih uspeva – Indija, Kolumbija in Mali – so tako raznolike, kot tla, na kateri uspevajo mangovci. Vsem tlom mora biti skupno le to, da so globoka in prepustna.
HiPPovi sadni (zelenjavni) žepki so odlična izbira za malico na poti in jih lahko otroci uživajo »hladne«, t.j. na sobni temperaturi.
Za topel obrok žepek preprosto postavite v vročo vodo ali pa vsebino iztisnite v posodico in jo segrejte v mikrovalovni pečici.
Kadar na HiPPovih izdelkih zasledite prehransko trditev »brez dodanih sladkorjev«, to pomeni, da izdelkom niso dodani kristalni sladkor, fruktoza ali sirup. Vsi sladkorji, ki jih vsebujejo izdelki, izvirajo iz naravnih surovin, ki so predelane v izdelkih.
Kadar na HiPPovih izdelkih zasledite prehransko trditev »brez dodanih sladkorjev«, to pomeni, da izdelkom niso dodani kristalni sladkor, fruktoza ali sirup. Vsi sladkorji, ki jih vsebujejo izdelki, izvirajo iz naravnih surovin, ki so predelane v izdelkih.
Ker je za žepke potrebno zelo malo embalažnega materiala na gram vsebine, so glede na nemško Uredbo o odpadni embalaži žepki »ekološko ugodna« oblika embalaže za enkratno uporabo. Poleg uporabe embalažnega materiala pa dodatno prednost predstavlja tudi transport žepkov. V skupnem je za transport praznih žepkov potrebno 90 % manj prostora na tono izdelka. Ko so žepki napolnjeni, seveda zavzamejo določeno količino prostora na tovornjakih, vendar pa manjša teža embalaže pri žepkih pomeni, da tovornjaki za prevoz tovora potrebujejo manj energije, saj je skupna teža tovora končnih izdelkov ob dostavi 20 % manjša. Seveda to pomeni tudi, da se za prevoz izdelkov porabi bistveno manj goriva. Kako kaže v prihodnosti? Postopoma bomo prilagajali embalažo naših izdelkov. Želimo, da bodo starši in ostali potrošniki tudi pri nakupu izdelkov v plastični embalaži imeli mirno vest. Po eni strani bomo več poudarka dali na stekleno embalažo. Po drugi strani pa bomo uporabljali embalažne materiale, ki jih je mogoče reciklirati in tako promovirali reciklažne postopke, hkrati pa bomo razvijali embalažo, izdelano iz obnovljivih virov (npr. lesa in trave), ne da bi pri tem uporabljali vire, ki jih je mogoče uporabiti za hrano. S tem smo začeli že leta 2020, do leta 2025 pa je naš cilj, da bo vsa embalaža reciklažna v enaki meri kot naši stekleni kozarčki.
Malčkom lahko ponudimo zmerne količine sladkarij (1-2 obroka na dan) – na primer malce sladkega namaza na kruhu. Ena porcija sladkarij ustreza približno velikosti otroške roke. Pomembno je, imamo normalen odnos do sladkarij, ki naj se ga navadi tudi otrok, hkrati pa ne smemo dovoliti, da bi otrok pretiraval s sladkarijami, saj njihovo prepogosto uživanje škoduje zobkom.
Hrana – koliko in kaj?